Amborio Energize

Snelle bedrijfsgroei is het droombeeld van veel ondernemers. De risico’s van groei worden snel over het hoofd gezien. Vrijwel elke snelgroeiende onderneming komt vroeg of laat aan de rand van de afgrond te staan. Sommige verdwijnen over de rand. Amborio Energize begeleid ondernemingen langs de afgrond op weg naar succes. Amborio is in staat om op dit soort momenten met investeringscombinaties op tafel te komen die het voor de onderneming mogelijk maken om verder te groeien.

Cashflow is vaak het grootste knelpunt. Er wordt groei gerealiseerd maar toch blijft er te weinig geld over om de debiteuren op tijd te voldoen. Er is weinig tot geen eigen vermogen om eventuele tegenvallers te kunnen opvangen. Voordat de inkomstenstromen uit de nieuwe activiteiten op gang komen, stijgt het water tot de lippen. Financiers zijn niet altijd volledig in staat om het groeipotentieel te doorgronden. Vaak zijn het prima ondernemingen met geweldige marktkansen die zich op deze manier kapot groeien.

Andere problemen zijn de rollen van zakenpartners, personeelswerving en het eigen functioneren van de ondernemer. Door het succes in de markt wordt er te haastig gehandeld, bijvoorbeeld bij het aantrekken van werknemers. Na een aantal maanden blijken de verkeerde mensen te zijn aangenomen. Een vergelijkbare situatie doet zich voor met zakenpartners zoals it-leveranciers en administrateurs. “Kleinere bedrijven gaan in zee met het accountantsbureau om de hoek. Dat lijkt handig, maar als je groeit kan zo’n bureau je niet bijhouden. Hardgroeiers moeten daarom hun eigen ambities helder voor ogen hebben. Weet waar je over drie maanden en over vijf jaar wilt staan.

Bedrijven die in staat zijn blijvend te groeien, onderscheiden zich van tegenhangers die in de problemen komen door een aantal duidelijke succesfactoren. Nederland heeft zo’n 10.000 groeiers. Allemaal krijgen ze te maken met knelpunten in de gebieden financiën, marktpositioneren, strategie en ict. Daarnaast leveren fusies, opvolging, overnames en het vinden van de juiste businesspartners problemen op. Amborio ontwerpt en implementeert investeringscombinaties welke de ondernemer en zijn onderneming in staat stellen verder te groeien.

Groot foto blok: